LA MIRADA DE L'ARQUITECTE. DEMETRIO RIBES Y LA SEUA CÀMERA ESTEREOSCÒPICA. LA MIRADA DEL ARQUITECTO. DEMETRIO RIBES Y SU CÁMARA ESTEREOSCÓPICA

LA MIRADA DE L'ARQUITECTE. DEMETRIO RIBES Y LA SEUA CÀMERA ESTEREOSCÒPICA. LA MIRADA DEL ARQUITECTO. DEMETRIO RIBES Y SU CÁMARA ESTEREOSCÓPICA

Editorial:
UNIVERSITAT DE VALENCIA
Materia
Arquitectura
ISBN:
978-978-8437-06-2
Páginas:
310
Encuadernación:
Cartoné
$945.00 MXN
IVA incluido
En stock
Añadir a la cesta

Demetrio Ribes Marco (València, 1875-1921) va ser un dels arquitectes valencians més rellevants de principis del segle XX. Format en la tradició eclèctica i en un entorn arquitectònic versàtil i divers, les seues obres es troben entre el vessant secessionista del modernisme (estació del Nord de València, oficines per a l'estació Príncipe Pío de Madrid, estació de Vilanova a Barcelona) i els preludis del racionalisme (magatzems Ernesto Ferrer, plaça de bous de Xàtiva, xalet a la platja de la Malva-rosa).

Les seues primeres obres reflecteix un art nou, lliure d'esquemes tradicionals, en què es dignifica el concepte d'art total. Delicadesa, acurat disseny i ús de les arts aplicades en són les principals característiques. Un procés que el porta igualment a potenciar els avantatges i les característiques del formigó armat i a dotar-lo d'un llenguatge coherent amb les seues propietats: absència de decoració, severitat de la composició, diafanitat de les plantes, articulació de l'espai, funcionalitat de la distribució, etc. Va ser l'introductor a València del formigó armat en la construcció civil.

Però, la seua activitat professional no es va limitar a la creació i la construcció d'obres. Ribes és un arquitecte compromès amb els problemes de la seua època, i sobretot en els fòrums sobre l'arquitectura i la seua professió. En la seua obra teòrica se'ns presenta com un arquitecte obert als nous corrents arquitectònics, als nous sistemes constructius, als nous llenguatges, vingueren o no de l'estranger, i defensa una arquitectura moderna basada en les necessitats funcionals i estructurals. És una figura singular i indiscutible en la història de l'arquitectura espanyola i la seua obra teòrica i pràctica ha quedat en els annals de la història.